Verjaardagen

Er zijn geen jarigen vandaag

In de komende 7 dagen

Sjierd (34)


 Laatste lid

Naam Geregistreerd op
puck1953 06 jan
ChristmasElf83 15 nov
kameelke 16 okt
hverhoef82 19 dec
tinus29 09 nov
jovo68 01 nov
LindaK 29 okt
Eric 24 okt

 Link naar ons

Linken naar KerstForum.nl mag. Gebruik de volgende HTML:




  • Welkom
Welkom op KerstForum.nl, het grootste en gezelligste Kerst Forum van Nederland en Vlaanderen.
Kijk hier eens rond en ontdek waar je moet zijn voor de mooiste kerstshows, de lekkerste kerstrecepten of klets gewoon gezellig mee in het forum over van alles en nog wat.

  • Laatste nieuws

Bekijkt laatste berichten Christmas Cake


Voor 8 - 16 personen

Vulling: 700 g gedroogd fruit (rozijnen, krenten, vijgen, pruimen zonder pit, abrikozen, appel) / 150 ml whisky en 100 ml port en evt. scheutje fruitlikeur /100 g stukjes sukade / sap en rasp van de schil van 1 flinke sinaasappel / kaneel, nootmuskaat, 3 kruidnagels, snuif zout

Beslag: 250 g zelfrijzend bakmeel / 200 g bruine basterdsuiker / 250 g roomboter / 5 eieren

Verhit in een pan het gedroogde fruit samen met de alcohol tot net onder het kookpunt. Zet de warmtebron uit en voeg specerijen, sinaasappelsap en rasp toe. Laat minstens een nacht bij kamertemperatuur wellen. Af en toe omroeren.

Afbeelding


Maak de volgende dag in een grote kom het beslag door eerst de zachte boter klein te snijden en door de basterdsuiker te mengen en er vervolgens om en om een ei en een deel van het bakmeel er goed door te roeren tot een smeuïge beslag. Schep er de vulling en de sucadestukjes doorheen. Er moet nu een stroperige massa zijn ontstaan. Verdun eventueel met een paar eetlepels lauw water of drank. Stort het deeg in een met bakpapier beklede springvorm en zet die in een oven (130 – 140 graden). Haal na 2,5 uur de kersttaart uit de oven en dek ook de bovenkant goed af met bakpapier om te voorkomen dat die uitdroogt. Zet de vorm nog een uur terug in de oven. Af laten koelen en luchtdicht verpakken in huishoudfolie. Eventueel kan je de cake voeden met bijv. Grand Marnier door er elke week drank overheen te sprenkelen.

Laat minstens drie weken rijpen op een koele en droge plaats. Hoe langer hoe lekkerder, zeggen de Britten die vaak al zes weken voor Kerst een paar van deze puddings in de kelder hebben liggen.

Afbeelding


Kijk voor meer recepten in het forum!

[ Terug ]



 Inloggen

Naam:


Wachtwoord:


Onthoudt mij


 Statistieken

Totaal aantal berichten 194914
Totaal aantal onderwerpen 4567

Totaal aantal leden 3710
Ons nieuwste lid is puck1953

 Kalendar

<< December 2024 >>
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31


 Het team

Beheerders
Johan

Moderators
Kerst Forum
Lieve
pegster
tinkelbell