Verjaardagen

Proficiat:
-BlendjuH- (43)

In de komende 7 dagen

Sjierd (34)


 Laatste lid

Naam Geregistreerd op
puck1953 06 jan
ChristmasElf83 15 nov
kameelke 16 okt
hverhoef82 19 dec
tinus29 09 nov
jovo68 01 nov
LindaK 29 okt
Eric 24 okt

 Link naar ons

Linken naar KerstForum.nl mag. Gebruik de volgende HTML:




  • Welkom
Welkom op KerstForum.nl, het grootste en gezelligste Kerst Forum van Nederland en Vlaanderen.
Kijk hier eens rond en ontdek waar je moet zijn voor de mooiste kerstshows, de lekkerste kerstrecepten of klets gewoon gezellig mee in het forum over van alles en nog wat.

  • Laatste nieuws

Bekijkt laatste berichten Johan's Christmas Pudding


De Christmas Pudding wordt net als de Christmas Cake in meerdere dagen gemaakt. Ook de ingrediëten lijken wel wat op elkaar maar het grote verschil zit in de bereiding. De Christmas Cake wordt gebakken en de Pudding wordt gekookt.

Benodigdheden voor dag 1:
550 gr. gemengd gedroogd fruit (pruimen, donkere en lichte rozijnen, abrikozen en cranberries)
250 ml. Pedro Ximénez sherry
100 ml. Grand Marnier

Meng het fijngesneden fruit en de drank in een pan en verwarm het een beetje zodat het fruit lekker kan wellen en laat dit een etmaal staan.

Afbeelding

Benodigdheden voor dag 2:
100 gr. bloem
125 gr. broodkruim
150 gr. reuzel
150 gr. bruine basterdsuiker
1 tl. kaneel
1/4 tl. gemalen kruidnagel
1 tl. bakpoeder
geraspte schil van een citroen
3 eieren
1 middelgrote appel, geschild en geraspt
2 el. honing

Meng al deze ingrediënten in een kom en doe er tot slot de gewelde vruchtjen bij.

Voor het koken van deze pudding gebruik ik de volgende vorm

Afbeelding

Doe het beslag in de vorm en laat dit 5 uur koken maar zorg wel dat de onderkant van de puddingvorm de pan niet raakt door er een treefje onder te zetten (o.a. te koop bij Blokker) en check af en toe of er nog genoeg water in de pan zit. De puddingvorm moet ongeveer tot halverwege onder water staan.

Afbeelding

Na 5 uur koken en een nachtje afkoelen ziet de Christmas Pudding er zo uit.

Afbeelding


Giet nog een flinke scheut Grand Marnier (of andere sterke drank) over de pudding en haal hem uit de vorm en wikkel hem in twee lagen bakpapier en vervolgens in een laag folie, doe hem terug in de vorm en laat hem zo tot Kerst op een koele plek staan.

Afbeelding

Met Kerst pak je de Christmas Pudding uit en kook je hem in de vorm nogmaals 3 uur. Daarna haal je hem uit vorm en stort je hem op een bord. Eventueel kan je hem dan nog flamberen of je serveert hem met bourbon boter of eggnog.


Bekijkt laatste berichten Grootste kerstboom ter wereld!


Ook dit jaar wordt zendmast bij IJsselstein weer opgetuigd als kerstboom.

Afbeelding


De feestverlichting aan de toren zal van 13 december tot 6 januari branden. Dit meldt RTV Utrecht. De lichtjes, in de vorm van een gigantische kerstboom, in de zender van Lopik zullen van heinde en ver te zien zijn. Het is elk jaar weer afwachten of er genoeg geld bijeen gebracht wordt om de zogenoemde 'grootste kerstboom ter wereld' te kunnen ontsteken.

Vorige week kwamen de initiatiefnemers nog 20.000 euro tekort, maar inmiddels heeft de organisatie de benodigde 65.000 euro binnen. Het is de 17e keer dat de Gerbrandytoren met 120 lichten wordt omgetoverd tot kerstboom. Dat gebeurt als sinds 1992. Vanwege hoge kosten en onderhoudswerkzaamheden lukte dat niet ieder jaar.


Bekijkt laatste berichten Johan's Christmas Cake


Na een jaartje te hebben overgeslagen wordt ook dit jaar de Christmas Cake weer gebakken!

Hierbij het recept voor dag 1:

850 gr gedroogd fruit: cranberries, rozijnen, krenten, abrikozen, pruimen, vijgen, dadels, moerbeien (fijn gesneden)
1 eetlepel stroop
1 theelepel kaneel
1/2 theelepel kruidnagel
1/2 theelepel nootmuskaat
1 theelepel geraspte gember
Rasp van 1 citroen
Rasp en sap van 1 sinaasappel
150 ml bourbon
150 ml cointreau
150 ml rum
100 ml pedro ximénez sherry

Alles langzaam verwarmen (niet laten koken!) en een etmaal laten wellen.

Afbeelding


Nadat al het fruit heerlijk een etmaal in de drank heeft mogen wellen is het tijd om de taart te gaan bakken.

Hiervoor heb je nog nodig:
275 gr. zelfrijzend bakmeel
225 gr. bruine basterdsuiker
250 gr. roomboter
een snufje zout
5 eieren

Zeef de bloem, meng dit met de suiker en de boter en het zout en voeg al roerend één voor één de eieren toe.
Meng tot slot de gewelde vruchten door het beslag en roer het nog even goed door.

Bekleed een springvorm van 23 cm met 2 lagen bakpapier en stort hier het beslag in.

Afbeelding


Bak de cake in een oven van 135 graden in ongeveer 3 uur mooi gaar en bruin en zorg er voor dat je na 2 uur de bovenkant afdekt zodat deze niet te bruin wordt.

Zodra de cake klaar is haal je hem uit de oven en besprenkel je hem met een flinke scheut Grand Marnier en wikkel je hem, nog steeds in de vorm, in een dubbele laag aluminiumfolie.
De volgende ochtend, of als de cake is afgekoeld haal je hem uit de vorm en wikkel je hem in een dubbele laag bakpapier en tot slot in een dubbele laag aluminiumfolie en zet hem koel en luchtdicht afgesloten weg.

Afbeelding


Zorg dat je elke week de taart voedt met Grand Marnier, en wacht zeker een maand met opeten, hier wordt hij alleen maar lekkerder van!


Bekijkt laatste berichten Boney M - Mary's Boy Child / Oh My Lord





Bekijkt laatste berichten Spekkoek


Afbeelding


Benodigdheden:
8 eieren, gesplitst
250 gr. roomboter, op kamertemperatuur
250 gr. poedersuiker, gezeefd
80 gr. bloem, gezeefd
2 tl. kaneelpoeder
1 tl. kardemonpoeder
1 tl. nootmuskaatpoeder
1 tl. kruidnagelpoeder
2-3 el. Hoenkwee meel, groen (indien gewenst)
snufje zout
springvorm 23 cm, bekleed met bakpapier

Klop de eierdooiers met de suiker in 10 min. tot een lichtgeel, romig en luchtig mengsel dat als een dik lint van de gardes loopt. Het is zeker in volume verdubbeld.
Klop de boter met de mixer minstens 15 min. tot luchtig en dik vloeibaar.
Neem een grote, brandschone kom. Klop de eiwitten in de kom met een snuf zout goed stijf.
Gebruik een flinke kom, want het beslag heeft uiteindelijk veel volume. Spatel de boter, eiwitten en bloem in delen om de beurt luchtig door het eierdooier-suikermengsel.
Doe iets minder dan de helft van het beslag in een andere kom en schep alle kruiden erbij en roer het zo luchtig mogelijk om.
Bij het andere beslag voeg je eventueel net zoveel hoenkwee meel toe tot je de gewenste groene kleur hebt.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Zet de met bakpapier beklede springvorm 2 min. in het midden van de voorverwarmde oven. Neem de springvorm uit de oven, schep er een pollepel groen beslag zonder specerijen in en verdeel het egaal over de bodem van de springvorm. De bodem moet heel dun bedekt zijn met een laagje (als je even wacht met uitsmeren smelt de boter in het beslag en wordt het makkelijker om het te verdelen). Bak de laag in ongeveer 6-7 min. in het midden van de oven gaar. Strijk voorzichtig een heel dun laagje zachte boter over de eerste deeglaag. Als dit niet lukt, omdat de deeglaag stuk gaat, is die nog net niet gaar genoeg. Zet dan de laag eerst nog 1-2 min. terug in de oven.
Verdeel nu gelijkmatig 1 pollepel bruin beslag met specerijen over de eerste laag en spreid deze gelijkmatig uit met de bolle kant van een lepel.
Bak de laag weer 6-7 min. in het midden van de oven.
Ga zo door met lagen maken tot het beslag op is, eindig met een witte laag.
Schuif na 6 lagen een lege bakplaat onder in de oven, zo temper je de onderwarmte.
Bak de laatste laag iets langer dan de rest, maar zorg dat de bovenkant niet te bruin wordt.
Haal de spekkoek uit de oven laat hem afkoelen en bewaar hem in de koelkast (de volgende dag is de spekkoek nog lekkerder!)






 Inloggen

Naam:


Wachtwoord:


Onthoudt mij


 Statistieken

Totaal aantal berichten 194913
Totaal aantal onderwerpen 4567

Totaal aantal leden 3710
Ons nieuwste lid is puck1953

 Kalendar

<< December 2024 >>
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31


 Het team

Beheerders
Johan

Moderators
Kerst Forum
Lieve
pegster
tinkelbell


cron