Verjaardagen

Proficiat:
-BlendjuH- (43)

In de komende 7 dagen

Sjierd (34)


 Laatste lid

Naam Geregistreerd op
puck1953 06 jan
ChristmasElf83 15 nov
kameelke 16 okt
hverhoef82 19 dec
tinus29 09 nov
jovo68 01 nov
LindaK 29 okt
Eric 24 okt

 Link naar ons

Linken naar KerstForum.nl mag. Gebruik de volgende HTML:




  • Welkom
Welkom op KerstForum.nl, het grootste en gezelligste Kerst Forum van Nederland en Vlaanderen.
Kijk hier eens rond en ontdek waar je moet zijn voor de mooiste kerstshows, de lekkerste kerstrecepten of klets gewoon gezellig mee in het forum over van alles en nog wat.

  • Laatste nieuws

Bekijkt laatste berichten Chrismas Pudding


De Christmas Pudding wordt net als de Christmas Cake in meerdere dagen gemaakt. Ook de ingrediëten lijken wel wat op elkaar maar het grote verschil zit in de bereiding. De Christmas Cake wordt gebakken en de Pudding wordt gekookt.

Benodigdheden voor dag 1:
550 gr. gemengd gedroogd fruit (pruimen, donkere en lichte rozijnen, abrikozen en cranberries)
250 ml. Pedro Ximénez sherry
100 ml. Grand Marnier

Meng het fijngesneden fruit en de drank in een pan en verwarm het een beetje zodat het fruit lekker kan wellen en laat dit een etmaal staan.

Afbeelding

Benodigdheden voor dag 2:
100 gr. bloem
125 gr. broodkruim
150 gr. reuzel
150 gr. bruine basterdsuiker
1 tl. kaneel
1/4 tl. gemalen kruidnagel
1 tl. bakpoeder
geraspte schil van een citroen
3 eieren
1 middelgrote appel, geschild en geraspt
2 el. honing

Meng al deze ingrediënten in een kom en doe er tot slot de gewelde vruchtjen bij.

Voor het koken van deze pudding gebruik ik de volgende vorm

Afbeelding

Doe het beslag in de vorm en laat dit 5 uur koken maar zorg wel dat de onderkant van de puddingvorm de pan niet raakt door er een treefje onder te zetten (o.a. te koop bij Blokker) en check af en toe of er nog genoeg water in de pan zit. De puddingvorm moet ongeveer tot halverwege onder water staan.

Afbeelding

Na 5 uur koken en een nachtje afkoelen ziet de Christmas Pudding er zo uit.

Afbeelding


Giet nog een flinke scheut Grand Marnier (of andere sterke drank) over de pudding en haal hem uit de vorm en wikkel hem in twee lagen bakpapier en vervolgens in een laag folie, doe hem terug in de vorm en laat hem zo tot Kerst op een koele plek staan.

Afbeelding

Met Kerst pak je de Christmas Pudding uit en kook je hem in de vorm nogmaals 3 uur. Daarna haal je hem uit vorm en stort je hem op een bord. Eventueel kan je hem dan nog flamberen of je serveert hem met bourbon boter of eggnog.

[ Terug ]



 Inloggen

Naam:


Wachtwoord:


Onthoudt mij


 Statistieken

Totaal aantal berichten 194913
Totaal aantal onderwerpen 4567

Totaal aantal leden 3710
Ons nieuwste lid is puck1953

 Kalendar

<< December 2024 >>
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31


 Het team

Beheerders
Johan

Moderators
Kerst Forum
Lieve
pegster
tinkelbell